#elf13 -> eerste namen zijn bekend!

Posted: June 28, 2013 by Lesley Arens in creativiteit, onderwijs, onderwijsinnovatie, onderwijziger

Het schooljaar zit erop – het ideale moment om de eerste namen van ons edushock leerfestival bekend te maken. Dit jaar slaan we onze tenten op in het ICC Gent op 11/12/13. Meevolgen kan via #elf13

Frank van Massenhove @FVMas

Frank Van Massenhove  heeft de FOD sociale zekerheid omgetoverd van een saaie overheidsdienst naar een moderne, efficiënte en lerende organisatie: hij lanceerde er het nieuwe werken (HNW), inzetten op talent en resultaatgericht werken. Frank is ook co-auteur van het boek ‘de collega’s werken thuis’.
Op #elf13 geeft Frank een keynote rond openstaan voor verandering en hij zal ons zijn eigen kijk op vernieuwend onderwijs brengen.

Arnoud Raskin @ArnoudRaskin

Arnoud Raskin is de oprichter van mobile schools. Met een diploma industrieel ontwerper op zak, sloeg Arnoud een totaal andere richting in: het opzetten van mobiele straatscholen in Zuid-Amerika om zo onderwijs aan te bieden aan kinderen op straat. Zijn organisatie is ondertussen actief in 21 landen met 36 mobiele scholen. Om deze projecten te sponsoren, heeft hij een intelligent business model opgezet via zijn organisatie streetwize: multinationals komen er tegen betaling leren van straatkinderen, zij weten zich immers in extreem moeilijke omstandigheden overeind te houden en zij zijn de leiders van morgen.

Joan De Winne @joandewinne

Joan is oprichter van het opleidingscentrum voor Leidinggevenden Vision 4 Dynamics. Joan heeft een achtergrond bij de Federale Politie en studeerde Criminologie in de Universiteit Gent.  Joan gelooft dat de mens in wezen goed is, dat je nooit te oud bent om te leren en dat je niet iets een beetje goed kunt doen. Geen woorden maar daden, is zijn motto. Een expert in leidinggeven wat in
het onderwijs meer en meer aan belang wint. Op #elf13 brengt Joan zijn verhaal.

Tom van Acker @zotvanwerk

Tom brengt op #elf13 een betoog over ‘de moderne school’. We mogen een pittig verhaal verwachten met veel praktijkvoorbeelden over veranderen in school(systemen).

Jelmer Evers @jelmerevers 

Jelmer is docent geschiedenis op het UniC in Utrecht, een vernieuwingsschool waar Evers’ ideeën over ICT in onderwijs hun weerklank vinden. Jelmer maakt zijn leerlingen eigenaar van hun leerproces. Hoe het onderwijs er volgens Jelmer uit zou moeten zien, vertelt hij ons op #elf13.
Meer info over Jelmer Evers ‘het einddoel van een schoolvak is en blijft voorlopig een toets, maar de weg er naartoe ligt open’

Bram Faems @BramFaems

Na 10 jaar ICT coördinator op de basisschool Jonatan Berkenboom trekt Bram Faes mee de klascementkar. Hij staat er in voor de kwaliteit van het leermateriaal en coördineert er verschillende projecten. Op zijn blog Leesvoer schrijft hij over zijn passies: ICT en goed onderwijs. In 2012 kreeg Bram een prijs van de stichting koningin Paola voor zijn baanbrekend werk met de Jonatan academie.

Erwin Meyers @Meyerserwin 

Erwin is leerkracht en maakt slim gebruik van ICT in wiskunde-onderwijs: hij combineert het beste van 2 werelden -> de passie en gedrevenheid van een goede leerkracht met ICT ‘flipping-the-math’. Hij legt de basis van wiskunde uit via You Tube en oefeningen kunnen gemaakt worden via freewiski.

Universiteit meets Kruiskenshoeve

De Kruiskenshoeve is een kleinschalige time-outproject in Sint-Laureins (www.kruiskenshoeve.be). Hier biedt rechercheur op rust  Robert Accoe probleemjongeren een rustpunt aan wanneer hun begeleiding even spaakloopt.
De manier waarop Robert met deze jongeren omgaat is zo sprankelend, dat zijn werkwijze de aandacht trok van de academische wereld. In het boek ‘ De pauzeknop’, beschrijven Katrien Sel en Prof. Dr. Franky D’Oosterlinck (Ugent) wat wij als leerkracht of ouder van Robert kunnen leren. Inspiratie uit een onverwachte hoek!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s